čtvrtek 15. srpna 2019

Ten 22. Aneb půlroční bilancování


A/Zkrácená verze


Tohle je tak trochu jiný článek, není v něm zachycený žádný nový zážitek, stará vzpomínka, ani se nad ničím hluboce nezamýšlí... Hlavní důvod k jeho napsání byl čistě faktický a informační. Tedy sdělit Vám, že blog nyní po šesti měsících dozrává do nové "éry". A protože "konec jedný éry", to není jen tak, rozhodla jsem se mu (a asi teda i sobě) k tomu dopřát cca šest týdnů mezičasového období, kdy nebudou publikovány nové články. Nejpozději začátkem října jsme u Vás zase jako na koni 🐎👑🍌🙋!  

(Komu by bylo moc smutno, může sledovat Instagram, odkaz najdete tady dole)


B/Moje klasická upovídaná verze




1) Poslední článek byl svým způsobem milníkový, hned v několika aspektech


Jednak byl v pořadí 21. Možná se Vám to nezdá, jako nijak významné číslo, jenže… Nemám to sice řádně ozdrojované, ale už jsem mockrát v různých kontextech slyšela/četla, že 21 opakování vede k utvoření návyku, takže na tom určitě něco musí být 😀! Měla bych mít tímto tedy zcela zautomatizováno, že k Vám pravidelně vysílám články (až na výjimky alespoň 2x do měsíce). 

Víte, já většinou u ničeho moc dlouho nevydržím. Možná už jsem to tady někde psala, ale počátečního nadšení a zápalu mívám obvykle na rozdávání, kdežto vůli a odhodlání k tomu u něčeho vytrvat a dotáhnout to až do konce bych potřebovala neustále externě doplňovat... Když ono se vždycky nějak najednou na cestě nachomýtne spoustu zbrusu nových a zajímavých nápadů, které akutně vyžadují mou bezprostřední pozornost😇. Takže jsem na sebe celkem pyšná, že u blogu to tak nedopadlo 😉

Dál jsem dopsala vše, co jsem Vám v minulosti slíbila, všechny druhé díly, vše co mě nejvíc "pálilo" nebo tetelivě těšilo a třáslo se na sdílení... Ale pozor, to rozhodně ani trochu neznamená že by mi došly nápady. Naopak! Mám už celkem dlouhý seznam těch dalších, nebojte! 📝

No a v neposlední řadě 14. srpna blog oslavil půlroční narozeniny 🎈!!!



2) A přes to všechno, nebo právě proto, jsem se rozhodla blogu dopřát pauzičku


➼ ➼ ➼ Čas zrání. Ohlédnutí. Bilancování. Ale i plánováníVymýšlení. Experimentování. Dolaďování detailů, na které v "běžném provozu" není čas… A taky si chci sama sobě dovolit lehké vydechnutí a možnost dohnat pár "restů" v oblastech mimoblogových, to nezastírám 😊!

Činím tak právě teď, kdy tvořím s nadšením snad ještě větším, než bylo to počáteční a inspirace mi proudí hlavou tak rychle, až se mi z toho občas zamotá. Jsem si totiž téměř jistá, že se k tomuhle mému konzuelovému (alter)egu vrátím. Proto jsem tyhle prázdniny nezahájila v červnu, kdy jsem měla tak trochu "tvůrčí útlum" (netýkalo se to jen psaní, ale o tom zase někdy později, to je úplně jiná a samostatná kapitola). Ani v červenci, kdy jsem byla daleko víc na cestách než doma u PC a čtvrtky papíru. Ale právě až nyní, v momentu kdy jsem tohle všechno překonala...

Chci všechny ty nápady nechat uležet a mé roztěkané a zběsilé myšlenkové pochody zklidnit (přesně dle moudra našich (pra)babiček - nebo jen té mojí? 🙆 - "když spěcháš, tak si sedni"). Mám dojem, že se přelívám do nějaké nové etapy. Kdyby blog byl seriál, končila by právě první sezona a začínala druhá - koneckonců moji milovaní Přátelé mají většinou v každé sérii taky lehce přes dvacet dílů. Dost možná si jen udělám pořádek v hlavě, poznámkách a notýscích a k žádné zásadnější změně nedojde. Možná se mi ale skutečně podaří přijít i s něčím úplně novým, svěžím a neotřelým, kdo ví 🎁.


3) To je všechno hezké, ale kdy se tedy zase můžete těšit na nové články, že?


Odstávku běžného provozu (tzn nový článek každou druhou neděli/pondělí - ano, pozornějším jistě neušlo, že původní verze byla každou neděli a o pondělcích v ní nebyla ani zmínka, ale praxí se mi to ustálilo takto a raději budu slibovat méně a dávat Vám více, než-li naopak ;) plánuju cca na 4-6týdnů. Tzn, že nejpozději začátkem října by se všechno mělo vrátit zpět do zaběhnutých kolejí.

Ale! Asi se neodmlčím úplně… Možná nějaké malé střípky, črty, aktuality nebo fotky Vám minimálně na INSTAGRAM občas vyšlu. 


Pokud tam blog ještě nesledujete, tak děláte velkou chybu 😁! ➼ Jednak tam pravidelně aktualizuju odkazy na nejnovější články; ➼ Dále tam můžete všechny mé dlouhé texty najít ve zkrácené verzi (ano, to občas dělám i na Facebooku, ale zdaleka ne u všech článků, pozor) ➼ a hlavně... celá jedna třetina příspěvků je zcela originální, tedy vytvořená výhradně pro IG účet a na blogu je nenajdete (jsou to ty s fotkou a širokým bílým okrajem).

Tak Vám přeju krásný konec prázdninového léta, začátek toho léta babího, které když se vydaří, bývá snad ještě krásnější. Všem studentům a učitelům úspěšný začázek školního roku (taky mě to tentokrát čeká a už se na to moc těším, ale já jsem měla opravdu dlouhé prázdniny...). A budu se na Vás moc těšit, ono to uteče jak voda, ubidíte...

Žádné komentáře:

Okomentovat