neděle 22. srpna 2021

Chalupčan, Chalupčanka, Chalupčátko na Hrčavě

Aneb druhá dovolená rodinného typu 




Začalo to nešťastnou třískou ...


Druhý den pobytu v Beskydech. Právě v momentě kdy se zdáli všichni tři dostatečně aklimatizovaní a vyladění ku zdárné rekreaci. Kdy Ona pracně přetransformovala baby apartmán (čti loftový podkrovní prostor originálně pracující s prvkem závěsů) na baby friendly. Se těsně před odjezdem na výlet ještě rozhodla jen tak letmo ustlat postele, protože jinak by si ten výlet třeba nemusela úplně užít.


A tak se postarala o to, aby si ho hned ze startu neužil nikdo. Jako odbornice na nepravděpodobné úrazy (jedním příkladem za všechny budiž legendárně vyhozené rameno u ústní zkoušky) zavadila v zápalu letmého stlaní malíčkem o baby friendly dřevěný trám a zaryla si třísku hluboko pod nehet. Bolelo to. Byla protivná. Místo na výlet jeli hledat lékárnu. Protože plastovou pinzetou z dětské kuchyňky tříska překvapivě vytáhnout nešla.


Nakonec se mise zdařila. Vetřelec byl z malíčku řádně odpreparován v čase, kdy ještě mělo smysl naskočit zpět do původních plánů. A tak zdolali sadu ostrých zatáček, aby dorazili až na vytyčenou Hrčavu. Cílem bylo odtud dojít na Trojmezí, a cestou zpět si ještě dopřát gastro zážitek v doporučeném hotelu s dětským koutkem. Sotva však minuli prvních pár dřevěných domečků, obloha se zlověstně zatáhla. Tak zlověstně, že než stačila vyslovit, jak ve vzduchu cítí bouřku, na jejich hlavy se snesly první kapky.


A skončilo to šťastným pocitem dovolené


Naštěstí poslední dřevěný domeček za jejich zády byla shodou okolností půvabná pražírnička i s posezením. Hrdě a trochu překvapivě se vyjímala mezi loukami téměř na konci civilizace a do dáli vysílala aroma čerstvé kávy. Déšť vlastně hezky posloužil jako záminka zastavit sotva se vyšlo a nechat se zlákat dál. Uvnitř bylo trochu těsno, nicméně zde panovala taková ta specifická výletnická solidarita a sounáležitost - počasí nás zahnalo do kouta, ale my jsme na ně společně vyzráli a máme zážitek.


Nakonec se veškerý nečas vytratil stejně znenadání jako se objevil. Nečas jim ale přivál ne-čas, definitivně se ocitli mimo plán a opustili svá očekávání. Po vyčasení usazeni na terásku usrkávali fantastické ledové espreso Chalupčan a famózní malinovou tříšť a věděli, že už nedojdou ani na Trojmezí, ani na oběd. ONO bylo výjimečně klidné, zřejmě proto, že taky dostalo trochu malinové tříště. Právě jim začala opravdová dovolená. A za pár dní zdolali v tomto zrelaxovaném rozpoložení i to Trojmezí.








Žádné komentáře:

Okomentovat